Przyjazd
Wyjazd

MENU

 

ANTIPASTI / TOSKAŃSKIE PRZYSTAWKI

 

ANTIPASTO TOSCANO: „Toskańska deska” (2 osoby)

– 3 typy wędlin, sery, bruschetty, oliwki, suszone pomidorki, cebulki, sałata roszponka – 49.00 zł.

 

TAGLIERE DI FORMAGGI: „Deska serów“

– trzy rodzaje serów owczych (PECORINO) orzechy włoskie z miodem bio i winogronem – 38.00 zł.

 

CRUDO E BUFALA: Szynka parmeńska i mozzarella z mleka bawolego – 30.00 zł.

 

IMPEPATA DI COZZE: Świeże mule na białym winie z czosnkiem, pieprzem i bruschette – 28.00 zł.

 

MELANZANE ALLA PARMIGIANA: Bakłażan w sosie pomidorowym zapiekany z mozzarellą i parmezanem – 28.00 zł.

 

BRUSCHETTE CON FEGATINI: 4 bruschette z drobiowego „PATE”– 16.00 zł.

 

 

PRIMI / ZUPY

 

ZUPPA Di CECI: Zupa z ciecierzycy, ziemniaków i borowików – 29.00 zł.

ZUPA RIBOLLITA: Zupa jarzynowa z jarmużem i grillowanym chlebem nacieranym czosnkiem – 25.00 zł.

 

PASTA / MAKARONY

 

RIGATONI ALLA AMATRICIANA:

Makaron Rigatoni w sosie pomidorowym z dojrzewającym boczkiem,   cebulką i parmezanem – 29.00 zł.

 

TAGLIATELLE AL SALMONE: Świeże Tagliatelle z wędzonym łososiem, śmietaną i natką pietruszki – 34.00 zł.

 

TAGIATELLE CON MOSCARDINI: Świeże Tagliatelle z ośmiorniczkami – 36.00 zł.

 

SPAGHETTI CARBONARA: Spaghetti z dojrzewającym boczkiem, jajkiem, serem parmezanem, serem Pecorino Romano – 28.00 zł.

 

SPAGHETTI SCOGLIO: Spaghetti z owocami morza (krewetki, vongole, mule, calamary, ośmiorniczki) – 36.00 zł.

 

RISOTTO PORCINI E TARTUFO: Risotto z borowikami i masłem z białych trufli  -(25 minut) – 39.00 zł.

 

RAVIOLI ALLE CASTAGNE: Świeże Ravioli z kasztanów okraszone oliwą, serem Pecorino i szałwią – 34.00 zł.

 

 

SECOND Di CARNE / DRUGIE DANIA

MIĘSA

TRIPPA ALLA FIORENTINA: Flaki w sosie pomidorowym z warzywami, białą fasolą i parmezanem – 48.00 zł.

 

PEPOSO Di CINGHIALE: Gulasz z dzika, marynowany w winie Amarone – 56.00 zł.

 

NASZE STEKI WOŁOWE POCHODZĄ Z WŁOCH Z REGIONÓW TOSCANII   i LOMBARDII.

 

TAGLIATA AL ROSMARINO: Stek z Rostbefu (250 dkg) z rozmarynem i dodatkiem sałaty – 65.00 zł.

 

TAGLIATA CON FUNGHI PORCINI: Stek z rostbefu (250 dkg) z duszonymi borowikami i ziemniakami z pieca – 70.00 zł.

 

FILETTO AL. PEPE VERDE: Polędwiczka wołowa (250 dkg) w sosie musztardowym z zielonym pieprzem z dodatkiem szpinaku z patelni– 70.00 zł.

 

BISTECCA ALLA GRIGLIA: Stek z antrykotu z kością (500 dkg) z dodatkiem cebulek duszonych w occie balsamicznym – 100.00 zł.

 

 

RYBY

 

MOSCARDINI IN UMIDO: Ośmiorniczki w sosie z Chianti na bruschettach ze smażonej polenty – 48.00 zł.

 

MISTO SCOGLIO: Mix owoców morza i ryb w sosie pomidorowym (calamary, dorsz, krewetki, mule, ośmiorniczki) – 50.00 zł.

 

BACCALA ALLA LIVORNESE: Filet z dorsza w sosie pomidorowym z czosnkiem, i oliwkami – 58.00 zł.

 

 

CONTORNI / SAŁATKI

 

INSALATA MISTA: Mix zielonych sałat z pomidorkami cherry i płatkami parmezanu – 18.00 zł.

 

INSALATA Di FINOCCHI: Sałata z włoskiego kopru, pomidorków cherry i kostek sera Pecorino – 19.00 zł

 

FAGIOLI ALL'UCCELLETTO: Biała fasola na gorąco z czosnkiem, rozmarynem i pomidorami – 18.00 zł.

 

PATATE AL FORNO: Ziemniaki w mundurkach z pieca z czosnkiem i rozmarynem – 14.00 zł.

SPINACI AGIO-OLIO: Szpinak z patelni na ostro z czosnkiem i oliwą - 18.00 zł.

 

DOLCI / DESERY

 

TIRAMISU: Tradycyjne Tiramisu – 16.00 zł.

PANNA COTTA: z karmelem lub owocami leśnymi – 16.00 zł.

CREM BRULE: na Grappie miodowej – 16.00 zł.

CANTUCCI E VIN SANTO: Tradycyjne, toskańskie ciasteczka z migdałami, podawane z deserowym winem – 18.00 zł.

 

SORBETTO AL LIMONE: Sorbet cytrynowy z Prosecco – 14.00 zł.

DOLCE DEL GIORNO: ciasto dnia! – 16.00 zł.

 

- nasze dania mogą zawierać alergeny. W razie stwierdzonej alergii na dany składnik prosimy o przekazanie informacji kelnerowi! GŁÓWNE ALERGENY: Dwutlenek siarki (siarczany, E-220, E-227) wędliny, wino, piwo) JAJKA: (ragu, carbonara, desery, turamisu, oraz śladowo w innych produktach). ŁUBIN – brak. MIĘCZAKI (w daniach zawierających owoce morza); MLEKO i NABIAŁ ( ragu, pizze zawierające mascarpone, sery, tiramisu, wędliny); MUSZTARDA (śladowo w wielu daniach);ORZECHY (śladowo w wielu daniach); ORZECHY ZIEMNE (śladowo w wielu daniach); SELER (ragu, śladowo w wędlinach); SKORUPIAKI I RYBY    (w daniach zawierających ryby i owoce morza); SOJA (możliwe występowanie w wędlinach, tatar) ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9wszystkie dania zawierają, niektóre śladowo); ZIARNA SEZAMU (możliwość występowania w śladowych ilościach); POMIDORY (salsy pomidorowe, pomidorki, ragu}

Lokalizacja

w wyjątkowej okolicy

JOYINN APARTHOTEL
ul. Włodkowica 16, 50-072 Wrocław

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij