Ankunft
Abreise

Projekty

Tytuł projektu: „Dywersyfikacja i rozszerzenie działalności K.B.Invest sp. z o. o. sp. k. o nowe usługi świadczone poprzez utworzenie własnej restauracji.

Zadania, działania realizowane w ramach projektu:

Projekt obejmuje 2 zadania:

1.Nazwa zadania: „Zakup środków trwałych niezbędnych w zakresie realizacji inwestycji, zielonej transformacji”.

W ramach zadania zakupione zostaną:

- zestaw mebli nierdzewnych i wyposażenia - 1szt – przygotowalnia

- zestaw mebli i wyposażenia - 1 szt. – pomieszczenie komunikacyjne"

- zestaw mebli na potrzeby magazynów - 1 szt.

- szafy chłodnicze i mrożące do magazynu produktów spożywczych – 5 szt.

- zestaw mebli nierdzewnych (1 szt.) – zmywalnia

- Zmywarka do naczyń z systemem odzysku pary i energii – 1 szt.

- Urządzenie do odwróconej osmozy – 2 szt.

- zestaw mebli i wyposażenia kuchni – 1 szt.

- Kuchnia indukcyjna wraz z podstawą – 1 szt.

- Urządzenie wielofunkcyjne (wyposażenie kuchni) – 1 szt.

- Okap wyciągowy– 2 szt.

- Piec konwekcyjno-parowy programowalny wraz z podstawą – 1 szt.

- Stół chłodniczy 2 komorowy – 2 szt.

- Zestaw mebli do kuchni – wydawka – 1 szt.

- Zestaw mebli do kuchni – część robocza – 1 szt.

- Robot z funkcją grzania – 1 szt.

- Umywalka wiszącą – rozdzielnia kelnerska – 1 szt.

- Ekspres do kawy 2 grupowy – 1 szt.

- Młynek do kawy elektroniczny – 1 szt.

- Kostkarka do lodu – 1 szt.

- Blender barmański – 1 szt.

- Zestaw wyposażenia dla części „bar” – 1 szt.

- Zmywarka do szkła – 1 szt.

- Chłodziarka podblatowa – 1 szt.

- Witryna chłodnicza ekspozycyjna – 1 szt.

- Szafa chłodnicza (bar) – 1 szt.

- Płyta chłodnicza (bufet śniadaniowy) – 1 szt.

- Podgrzewacz do potraw – 3szt.

- Toster przelotowy – 1 szt.

- Warnik do wody – 1 szt.

- Ekspres do kawy automatyczny – 1 szt.

- Wyposażenie sali restauracyjnej (stoły) – 18 szt.

- Wyposażenie Sali restauracyjnej (krzesła) – 36 szt.

2.Nazwa zadania: „Zakup usługi szkoleniowej niezbędnej do podniesienia umiejętności pracowników w zakresie nowej oferty produktowej oraz usługi rozwojowej pozwalającej na zwiększenie jakości oferowanej nowej usługi”.

W ramach zadania zakupiona zostanie usługa szkoleniowa, której celem jest przeszkolenie personelu restauracji w zakresie nowych metod produkcji z naciskiem na filozofię zero waste. Szkolenie to jest kluczowe dla skutecznej realizacji projektu oraz zapewnienia najwyższej jakości świadczonych usług.

Przykładowy zakres szkolenia:

1. Nowe metody produkcji kulinarnych:

o Wprowadzenie do nowoczesnych technik kulinarnych

o Efektywne zarządzanie kuchnią:

2. Filozofia zero waste w gastronomii:

o Zasady 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot): Praktyczne zastosowanie zasad zero waste w codziennej pracy restauracji,

o Kompostowanie i segregacja odpadów: Szkolenie z zakresu efektywnego kompostowania resztek jedzenia oraz prawidłowej segregacji odpadów.

3. Zarządzanie restauracją w zgodzie z nowoczesnymi trendami:

o Ekologiczne podejście do zarządzania: Implementacja strategii ekologicznych w zarządzaniu restauracją, w tym wybór dostawców oraz produktów spełniających kryteria zero waste.

o Wykorzystanie technologii w obsłudze restauracji: Szkolenie z obsługi nowoczesnego sprzętu gastronomicznego i systemów zarządzania zamówieniami.

Korzyści ze szkolenia:

- Zwiększenie kompetencji personelu: Szkolenie przyczyni się do podniesienia kwalifikacji pracowników, co wpłynie na jakość obsługi oraz poziom świadczonych usług.

- Implementacja strategii zero waste: Przeszkolony personel będzie w stanie efektywnie wdrożyć zasady zero waste w codziennej działalności restauracji, co pozytywnie wpłynie na wizerunek i konkurencyjność obiektu.

Przeszkolone zostaną 4 osoby.

Realizacja komponentu szkoleniowego jest niezbędna dla osiągnięcia zamierzonych celów projektu oraz zapewnienia długoterminowego sukcesu restauracji prowadzonej przez K.B. Invest sp. z o.o. sp. k.

Z kolei Usługa doradcza ma na celu zapewnienie lepszej jakości przedsięwzięcia związanego ze stworzeniem i uruchomieniem działalności restauracji. Zakres usługi obejmuje m.in. działania rozwojowe dot. opracowania procedur, projektu z wytycznymi instalacyjnymi. Działanie jest niezbędne i bezpośrednio związane z realizacją zaplanowanych działań rozpoczęcia działalności restauracji i lepszej jakości nowej usługi. Opracowany zostanie raport końcowy z całą dokumentacją dot. technologicznego wdrożenia produkcji.

Grupy docelowe:

Grupę docelową projektu stanowią klienci Hotelu Joyinn Aparthotel, którzy wymagają pakietu pobytowego (nocleg+wyżywienie) oraz usług restauracji, a także osoby chcące zorganizować imprezy okolicznościowe w pobliżu Urzędu Stanu Cywilnego, pałacu ślubów oraz Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu.

Cele Projektu:

Głównym celem realizacji projektu jest rozszerzenie świadczonych usług w Aparthotelu JOYINN we Wrocławiu oraz dywersyfikacja działalności poprzez utworzenie i zarządzanie własną restauracją, która będzie działać zgodnie z filozofią zero waste.

Nowe usługi:

  • Usługa gastronomiczna, w tym:

- śniadania o podwyższonej jakości: oferowane w restauracji o wysokiej jakości, będą spełniać oczekiwania gości oraz być dostosowane do potrzeb klientów biznesowych i indywidualnych.

  • Kompleksowa oferta gastronomiczna: Nowe menu obejmujące ekologiczne dania, obiady oraz kolacje przygotowane z myślą o zasadach zero waste, dostępne dla gości hotelowych oraz klientów zewnętrznych.
  • Usługa organizacji imprez okolicznościowych dla nowej grupy odbiorców

Efekty, rezultaty projektu:

W wyniku realizacji projektu nastąpi:

1.Dywersyfikacja dotychczas prowadzonej działalności - wprowadzenie nowej usługi gastronomicznej skierowanej do klientów hotelowych oraz mieszkańców Wrocławia.

2.Rozszerzenie usług poprzez wprowadzenie pełnowymiarowej oferty gastronomicznej:

Restauracja będzie oferować posiłki zarówno w porze śniadaniowej, jak i wieczornej, co zapewni kompleksową obsługę gości aparthotelu.

3.Pozyskanie nowych klientów: Dzięki lepszej jakości i dostępności oferty gastronomicznej, wzrośnie liczba klientów odwiedzających hotel oraz restaurację.

4.Pozyskanie nowych źródeł przychodów: Sprzedaż posiłków i napojów w porze wieczornej oraz organizacja wydarzeń okolicznościowych przyniesie dodatkowe zyski dla spółki.

5.Wzmocnienie kondycji finansowej przedsiębiorstwa: Nowe źródła przychodów poprawią stabilność finansową spółki.

Wartość Projektu (łączny koszt):

644 766,00 PLN

Wysokość wkładu z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności:

361 698,00 PLN

 

Lage

in einer einzigartigen Gegend

JOYINN APARTHOTEL
ul. Włodkowica 16, 50-072 Wrocław

Um hochwertige Dienstleistungen anzubieten, verwendet der Service Cookies, die im Speicher des Browsers gespeichert sind. Ausführliche Informationen über den Zweck ihrer Verwendung, einschließlich der Verarbeitung von Benutzeraktivitätsdaten und der Personalisierung von Werbung, sowie die Möglichkeit, Cookie-Einstellungen zu ändern, finden Sie in der Datenschutzrichtlinie.
Durch Klicken auf ALLE AKZEPTIEREN stimmen Sie der Nutzung von Technologien wie Cookies und der Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten durch K. B. INVEST Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k., ul. Osobowicka 89, 51-008, Wrocław, die im Internet gesammelt werden, wie z. B. IP-Adressen und Cookie-Identifikatoren, zu Analyse- und Marketingzwecken zu (einschließlich automatisierter Anzeigenausrichtung, Messung ihrer Wirksamkeit und Verarbeitung von Benutzerdaten zu Analysezwecken). Änderungen der Cookie-Einstellungen und detaillierte Zustimmungspräferenzen können Sie in den Einstellungen vornehmen.

Datenschutzeinstellungen verwalten
Notwendige Cookies

Cookies, die für den Betrieb der auf der Website verfügbaren Dienste erforderlich sind und das Durchsuchen von Angeboten oder das Buchen von Reservierungen ermöglichen, unterstützen Sicherheitsmechanismen wie die Authentifizierung von Benutzern und die Erkennung von Missbrauch. Diese Dateien sind für das ordnungsgemäße Funktionieren der Website erforderlich. Sie benötigen Ihre Zustimmung nicht.

Analytische Cookies

Cookies, die es ermöglichen, Informationen über die Nutzung der Website durch den Benutzer zu sammeln, um deren Betrieb zu optimieren und an die Erwartungen des Benutzers anzupassen. Durch die Zustimmung zu diesen Cookies stimmen Sie der Verarbeitung von Daten über Ihre Aktivitäten auf der Website zu Analysezwecken zu.

Marketing-Cookies

Cookies, die es ermöglichen, dem Benutzer Marketinginhalte entsprechend seinen Präferenzen anzuzeigen und ihn über Marketingangebote zu informieren, die seinen Interessen entsprechen, einschließlich Informationen über die Aktivitäten des Benutzers, Produkte und Dienstleistungen des Website-Administrators und Drittanbieter. Die Zustimmung zu diesen Cookies bedeutet, dass Ihre Daten zur Personalisierung von Werbung und zur Analyse der Wirksamkeit unserer Werbekampagnen verwendet werden können.

Ihre Einstellungen wurden noch nicht gespeichert